Vrijwilligers werken op de heide, in het bos of op akkerranden.
Vrijwilligers werken op de heide, in het bos of op akkerranden.

Op zoek naar vrijwillige houthakkers

Algemeen 117 keer gelezen

Erik Schram

Staatsbosbeheer zoekt hulp

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers je handen uit de mouwen te steken om goed werk te verrichten voor de natuur? Dan is de Hakhoutbrigade van het Leenderbos wellicht iets voor jou.

Regio - Vanaf het najaar tot begin voorjaar komt deze groep twee keer per maand een zaterdagochtend bij elkaar om te werken op de heide, in het bos of op akkerranden. Voor deze groep zoekt Staatsbosbeheer nog enkele enthousiaste vrijwilligers. De Hakhoutbrigade Leenderbos is begin 2010 ontstaan na een oproep voor vrijwilligerswerk vanuit De Vlinderstichting in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het doel was en is om voormalig eikenhakhout opnieuw te gaan beheren. Hakhout staat voor bos of bosranden die periodiek worden afgezaagd. Allerlei dieren profiteren van dit hakhoutbeheer, zoals vlinders en reptielen. Het Leenderbos is met ruim 2500 hectare één groot aangesloten natuurgebied met bos, heide, stuifzand en vennen. Het ligt tussen Valkenswaard, Leende en de Achelse Kluis en maakt onderdeel uit van de Groote Heide.

Voorwaarden

Je hebt ervaring en/of affiniteit met het werken met handgereedschap, zoals een handzaag en snoeischaar. Je bent geïnteresseerd in natuur en wil graag samen met anderen iets bijdragen aan het beheer van het Leenderbos. Je bent sociaal, enthousiast, positief en kan goed samenwerken. Je bent bereid om minimaal 4 keer per jaar naar een werkochtend te komen in de periode van september tot maart. Je bent bereid om eventueel op doordeweekse dagen te ondersteunen bij extra klussen, zoals aanplant. En je vindt het prima om representatieve vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer te dragen. Staatsbosbeheer biedt een werkomgeving in een prachtig natuurgebied, enthousiaste collega-vrijwilligers en een nauwe samenwerking met de boswachter. Je wordt op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen die spelen in het Leenderbos en directe omgeving. Je komt op plekken in het gebied waar je normaal niet mag komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant